Educatie

Onze voorstellingen zijn bij uitstek geschikt om in het onderwijs te spelen. Onze voorstellingen spelen op uw locatie!

Tijdens onze voorstellingen ervaren de leerlingen de kracht van de taal dans en komen zij op een speelse en creatieve manier in aanraking met het thema van de desbetreffende voorstelling. De thema’s van onze voorstelling sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Op een creatieve en speelse manier worden de leerlingen tijdens de voorstelling en de workshops aan het denken gezet.

Voorstellingen

In het basisonderwijs spelen wij momenteel twee voorstellingen. ‘Ik ben de beste, wie ben jij?’ is een dansvoorstelling geschikt voor groep 1 t/m 4. De voorstelling speelt in op de belevingswereld van de kinderen en gaat in op thema’s zoals: wie ben ik, wat kan ik, onderlinge strijd en vriendschap.

Onze voorstelling ‘Verbinding Verbroken’ is geschikt voor de midden- en  bovenbouw van de basisschool. Op deze leeftijd brengen kinderen steeds meer tijd in de digitale wereld door. Verbinding Verbroken maakt het publiek bewust van hun mobiele telefoon gebruik. Daarnaast laat de voorstelling zien wat de gevolgen kunnen zijn van veelvuldig gebruik van de mobiel.

In het voortgezet onderwijs spelen wij momenteel de voorstelling verbinding verbroken. Deze voorstelling is geschikt voor alle klassen.

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken bij tieners. Vaak kijken zij uren per dag naar dit kleine schermpje. Verbinding Verbroken maakt het publiek bewust van hun mobiele telefoon gebruik. Daarnaast laat de voorstelling zien wat de gevolgen kunnen zijn van veelvuldig gebruik van de mobiel.

Workshops

Na de voorstelling is er de mogelijkheid voor het volgen van workshops. De dansworkshops zijn aansluitend aan de voorstelling te boeken. De workshops duren 30 minuten tot een uur (verschilt per voorstelling) en gaan in op de inhoud van de voorstelling. In de workshops wordt er interactief met de leerlingen gewerkt. Er wordt gereflecteerd op de voorstelling en dieper op het onderwerp ingedoken. Daarnaast leren de leerlingen een stukje dans van de voorstelling en gaan we met leuke opdrachten aan de slag waarin de leerlingen hun eigen creativiteit als dansers en makers ontdekken.

 

Duur:

30-60 minuten

Capaciteit:

30 leerlingen / bezoekers

Prijs:

Op aanvraag

Contact:

voor meer informatie over de workshops kunt u contact opnemen met: dconnected@outlook.com